Hooikoorts in coronatijd.

Hooikoorts in coronatijd

Heeft u hooikoorts? Dan heeft u vast een paar pittige weken achter de rug. Niet alleen door het droge en warme weer, waardoor er veel pollen in de lucht zijn. Maar ook omdat hoesten, niezen en snotteren op straat al snel in verband worden gebracht met corona. Terwijl u daar misschien helemaal niet mee bent besmet. Maar dat weten omstanders niet.  

De volgende tips helpen vaak bij een betere nachtrust als u last heeft van hooikoorts.
*             Wist u dat er raamhorren te koop zijn die de pollen niet doorlaten? Dat zorgt misschien voor een iets betere nachtrust. Als u dan ook de kleding die u overdag heeft gedragen, in een andere ruimte legt houdt u de slaapkamer beter pollenvrij.
*             Een douche voor het slapen zorgt dat pollen uit huid en haar worden weggespoeld.  
*             Als u uw huis wilt luchten dan is de vroege ochtend of de avond het beste moment. Er zijn dan minder pollen in de lucht dan overdag.

Daarnaast biedt homeopathie veel middelen die de klachten bij hooikoorts verlichten. Want die zijn er in verschillende varianten. Van de bekende brandende ogen en loopneus tot voorhoofdsholteontstekingen en een jeukend gehemelte, waardoor er zelfs blaren ontstaan in de mond. Elke vorm van hooikoorts heeft zijn eigen middel. Informeer gerust wat er mogelijk is.

Monique du Pau
Homeopathie en coaching
www.homeopathie-dupau.nl

Monique du Pau

Als twaalfjarige gaf mijn huisarts me een paar kleine korreltjes omdat ik zo benauwd was. De benauwdheid bleef daarna weg en het moment dat ik die korrels kreeg is me altijd bijgebleven. Het bleek een homeopathisch middel te zijn. Ik was gefascineerd en wilde er alles over weten. Na mijn opleiding tot homeopaat voor dieren bleef het vak me boeien en sinds 2013 combineer ik een homeopathische praktijk voor mens en dier. 

Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen me heel veel vertellen en zo open zijn. Met al die puzzelstukjes uit hun verhaal zoek ik een homeopathisch middel wat hun klacht beter maakt. Soms is het een makkelijke puzzel, soms is ie lastig maar ik maak hem af. En ik voel me bevoorrecht dat ik met zulke kleine korrels vaak zo’n groot verschil kan maken.

In 2016 heb ik het diploma Medische Basiskennis opnieuw behaald, waardoor mijn consulten in aanmerking blijven komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Naast nascholingen homeopathie die ik met plezier volg, verdiep ik me ook in de orthomoleculaire geneeswijze. Homeopathie is niet altijd voldoende als iemand een tekort heeft aan bepaalde vitamines en mineralen en door ook hierin te adviseren zijn mijn resultaten beter geworden.

Naast homeopathie is een goed gesprek vaak de aanleiding om dingen anders te doen. Daarom heb ik in 2019 de opleiding Professioneel Coach gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica. Met technieken als het genogram, NLP, kernkwaliteiten en familieopstellingen help ik u graag verder.

Meer weten over Monique du Pau

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...