Praktijk voor relatietherapie en life-coaching

VeiligverbindenNu - Rien Fidder
Ede

Mijn praktijk biedt zowel relatietherapie aan voor echtparen, partners, stellen op basis van het EFT therapie, als life coaching voor de begeleiding bij individuele vragen of zaken waarmee of waarin je vastloopt.

Emotionally Focused Therapie (EFT) is een vrij jonge vorm van relatietherapie, die ontwikkeld is door de vooraanstaand Amerikaanse psychologe Dr. Sue Johnson. Het is een internationaal bekende therapievorm, die ook in Nederland in opkomst is.

Bij EFT gaat het om verbondenheid: partners leren weer te zeggen wat ze nodig hebben, ze leren praten over hun behoefte aan verbinding met de ander. Want een veilige emotionele verbinding met een ander is een aangeboren behoefte van ieder mens. De ander op wie je kunt rekenen en die een veilige haven is als je hem of haar nodig hebt.

In EFT wordt een relatie vaak beschreven als een dans. Tijdens de verliefdheid gaat die dans vanzelf: hartstochtelijk, elkaar woordeloos aanvoelend. Maar veel paren belanden door ruzies en onbegrip gaandeweg in een soort ‘protestpolka’ waarbij de een aandringt en de ander zich meer terugtrekt terwijl bij beiden de achterliggende angst vaak is: verlies van verbinding. Er ontstaat een patroon wat in de loop der tijd steeds erger wordt.

Het doel van EFT is weer naar elkaar toe te bewegen. Het is gericht op het herkennen en het doorbreken van het negatieve patroon, en het herstellen van de emotionele verbondenheid en de liefde tussen partners. Partners zijn niet elkáárs vijand, maar ze hebben een gezamenlijke vijand: het negatieve patroon, de negatieve interactiecirkel. Het herkennen van dit patroon en het ombuigen naar een positieve interactie zijn de eerste stappen op weg naar meer verbondenheid.

Over VeiligverbindenNu - Rien Fidder

Op deze pagina wil ik weergeven wat mij motiveert in mijn werk als relatietherapeut, life-coach en mediator.

In mijn persoonlijke en werkzame leven ben ik steeds meer geboeid geraakt in wat mensen beweegt en wat maakt dat mensen “doen zoals ze doen”. Geïnteresseerd ben ik in hoe mensen zich verhouden tot elkaar en wat ervoor zorgt dat mensen in conflict komen met zichzelf en in conflict komen met elkaar.Vanuit mijn interesse in mensen en mijn missie om ‘het verschil te willen maken’, wil ik mensen helpen om weer met zichzelf en met elkaar in verbinding te komen, zodat mensen weer in hun kracht komen te staan en weer in staat zijn een veilige verbinding te ervaren.

Ik heb daarvoor diverse opleidingen gevolgd:

– Als mediator en life-coach heb ik een opleiding gevolgd in de transformatieve mediation.

Kenmerkend voor de transformatieve mediation zijn de woorden empowerment en recognition (erkenning). Herstel van relatie is mogelijk waar mensen (weer) in staat zijn naar hun eigen en naar elkaars aandeel te kijken in de ontstane impasse.

Ik sta ingeschreven als Register Mediator bij het MfN (Mediationfederatie Nederland) en ik ben lid van het NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging).

– Als relatietherapeut ben ik aanvullend getraind EFT therapeut. De opleiding heb ik gevolgd bij EFT Nederland, waar ik ook ingeschreven sta.

Ik volg regelmatig aanvullende scholing/ training op het gebied van EFT relatietherapie en Mediation.

Sleutelwoorden voor mij zijn relatie, verbinding en vertrouwen.

Een veilige verbinding begint voor mij bij diegene die mijn hulp inroept. Een goede werkalliantie is een eerste voorwaarde om ervoor te zorgen dat er gewerkt kan worden aan herstel van verbinding bij diegenen die ik begeleid.


VeiligverbindenNu - Praktijk voor Relatie therapie en life-coaching

Rien Fidder

Emmalaan 17
6717JL Ede

Lid van beroepsvereniging

Praktijk voor relatietherapie en life-coaching