Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

19dec 2019
Interactieve Lezing: Wat is Vrede en/of Vrijheid

Lotus4health
Ede

Interactieve lezing over wat Vrede en vrijheid eigenlijk betekenen, hoe het voelt en hoe we het uit kunnen dragen. Leerzaam en nuttig in het dagelijkse leven.

Vrede & Vrijheid
Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen die allen in intensiteit verschillen. Ze kleuren ons leven en maken ons tot wat we zijn. Elke ervaring die we doormaken maakt ons rijper en door de pijn die we gewaarworden kunnen we groeien. Als we slaaf blijven van onze malende gedachten, zullen we overspoeld worden door ellendige gevoelens die bijbehorende emoties oproepen. Als we ons blijven centraliseren en in het nu blijven, zullen we één worden met ons diepe wezen en zal onze gevoeligheid ons door alle levenslessen heen leiden.
Vrijheid is geen reactie ergens op, vrijheid is ook geen keuze, al denken we dat we vrij zijn omdat we kunnen kiezen. Vrijheid is louter waarnemen, zonder bedoelingen, zonder angst voor straf en zonder een beloning te verwachten. Vrijheid kent geen drijfveer; vrijheid komt niet aan het einde van onze ontwikkeling als mens, maar is de eerste stap in ons bestaan. Door waar te nemen beginnen we te ontdekken dat het ons ontbreekt aan vrijheid. Vrijheid is zonder voorkeur besef hebben van ons dagelijkse leven en ons doen en laten.
 

Informatie

19 dec 2019
20.00 - 21.30
10,00 graag aanmelden, plaatsen beperkt, incl. koffie & thee

Waar?

Lotus4health
Paul Gabrielstraat, 54
Ede

Contact

Interactieve Lezing: Wat is Vrede en/of Vrijheid