Gespecialiseerde Verlies- en Rouwtherapie & Speltherapie

Maatwerk bij Verlies - Maurits Groot kormelink
Ede

Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat (gesprekstherapie en speltherapie) aan kinderen en volwassenen die te maken krijgen met een ingrijpend verlies.

Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat aan kinderen en volwassenen die te maken krijgen met een ingrijpend verlies. Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw. Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een relatie, het verliezen van gezondheid, het verliezen van je baan of als kind over de scheiding van ouders. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier.

Speciale aandacht is er voor kinderen met gescheiden ouders. Een scheiding van ouders heeft vaak grote invloed op kinderen. Het is een ingewikkelde en verdrietige periode waarin er voor alle gezinsleden veel verandert. Goede begeleiding, voor jongere kinderen speltherapie, in deze periode helpt kinderen bij hun eigen verwerkingsproces. Maatwerk bij Verlies biedt kinderen daarom individuele gesprekken over de scheiding. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun verhaal kwijt te kunnen bij een onafhankelijke persoon. De ervaring leert dat gehoord worden over de scheiding belangrijk is voor een goede verwerking. 

Maatwerk bij Verlies heeft contracten afgesloten met verschillende gemeenten. Ook werkt Maatwerk bij Verlies samen met het NIK wat vergoedingsmogelijkheden geeft rondom rouw bij palliatieve zorg. Daarnaast is een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering via veel zorgverzekeraars mogelijk voor rouwtherapie en speltherapie. 

Over Maatwerk bij Verlies - Maurits Groot kormelink

Mijn motto: Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. 

Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de zorg heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van hulpverlening op maat bij verlies en rouw en in speltherapie. Dit doe ik als psychosociaal verlies- en rouwtherapeut en speltherapeut, waarbij ik voornamelijk werk vanuit een persoonsgericht referentiekader (cum laude afgestudeerd in beide disciplines). Persoonsgerichte therapie helpt om emoties, gedachten en gedrag in een doorleefde samenhang met de eigen situatie en geschiedenis een plaats te geven. Ik help mensen op verhaal te komen en te laten vertellen over hun verlies en verdriet. Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier. De mens en diens ideeën staan dan ook centraal in de door mij geboden hulpverlening. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om met het verlies te leren leven.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. Als coördinator Post hbo opleiding Verlies- en rouw therapie en docent ben ik verbonden aan de Sociale Academie Utrecht. Via deze opleiding leiden we de verlies- en rouwtherapeuten van de toekomst op. Daarnaast geef ik sociaal professionals en studenten scholing over verlies en rouw.

Geregistreerd bij het SKJ, NFG, NVVS, RBCZ en FVB. Daarnaast beschikt mijn praktijk over een gecertificeerd kwaliteitssysteem: het Kiwa keurmerk Zorg.

Gespecialiseerde Verlies- en Rouwtherapie & Speltherapie