Coaching op maat voor kinderen

Coachpraktijk Samen Verder
Ede

Coachpraktijk Samen Verder richt zich op gezinnen en teams. Bij het coachen zetten wij onze pony's in ter ondersteuning. Door actief bezig te zijn met de pony's leer je door ervaringen.

Merk je als ouder dat je kind:

  • snel boos wordt.
  • regelmatig overprikkeld is.
  • de omgang met andere kinderen moeilijk vindt.
  • moeite heeft in de omgang met volwassenen.
  • het lastig vindt grenzen aan te geven.
  • niet goed voor zichzelf op kan komen.
  • angstig of onzeker is.
  • niet lekker in zijn/haar vel zit.

Dan is coaching met pony’s een geschikte manier om hieraan te werken.
Coaching met pony’s is spelenderwijs leren. Doordat kinderen activiteiten samen met de pony doen, kunnen ze zich ontwikkelen en de nodige vaardigheden eigen maken.

Het maakt niet uit welke problematiek of diagnose hier een rol in speelt. Uiteraard is dit wel van belang voor de benadering en passen we onze aanpak daarop aan.

Over Trudy de Jager & Mathilde Nanninga

Mathilde Nanninga:

Getrouwd met Bert; we hebben 4 kinderen en 5 prachtige kleinkinderen.
Met 4 kinderen jonger dan 8 jaar zijn we in 1993 naar Malawi verhuisd waar Bert als tropenarts heeft gewerkt. Sinds 2011 zijn we terug in Nederland. Eerst heb ik gewerkt als conducteur bij de NS, sinds 2016 als gediplomeerd gastouder.
Tijdens mijn werk als gastouder heb ik gemerkt dat de periode met kinderen veel van ouders en verzorgers vraagt. Het zijn echte tropenjaren. Nu, als gediplomeerd coach met inzet van paarden, wil ik je graag helpen om deze fase met kinderen tot een prachtige tijd te maken. Ik leef vanuit mijn christelijk geloof en ben ervan overtuigd dat ieder mens uniek geschapen is en het recht heeft om zich te ontwikkelen en op te groeien tot deze unieke persoon.

Trudy de Jager:

Wonend in Ede, met mijn man Barend en 2 pleegdochters.
14 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt, waarvan 7 jaar als leerkracht en 7 jaar als RT-er. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen met allerlei problematiek en achtergrond. Ook heb ik bijscholing gedaan op het gebied van Geef me de 5 en Trauma-sensitieve Ondersteuning van kinderen.

Aan ‘De Keulseweg’ heb ik de coachopleiding met ondersteuning van paarden gedaan. Ook heb ik een verdiepingsmodule gedaan tot kindercoach. 

Ik leef en werk vanuit mijn christelijke identiteit. Dit is iets wat expliciet aan de orde kan komen tijdens het coachen als dat gewenst wordt, maar dit hoeft uiteraard niet. Iedereen is welkom.


Coachpraktijk Samen Verder

Wildzoom 16
6718TN Ede

Coaching op maat voor kinderen