Hondenblik, persoonlijke coaching met inzet van de hond

Hondenblik
Ede

Door de inzet van de hond tijdens coaching wordt de coaching meer dan een gesprek: een ervaring die bijblijft! In de buitenlucht, op een praktische en oplossingsgerichte manier gaan we samen aan de slag met jouw vraagstuk of doel. Graag tot ziens!

Hondenblik biedt persoonlijke coaching bij het behalen van zelfgekozen doelen. Hierbij zet ik de hond in als co-coach.

Tijdens de coaching staan we stil bij de hondenblik: hoe de hond door haar ogen naar jou kijkt en hoe je een andere kijk op dingen kunt krijgen door deze door de ogen van de hond te zien.

De hond is onbevooroordeeld, leeft in het nu en reageert op jou. Een hond komt snel tot de kern en reageert niet alleen op wat hij bij jou ziet (handelen, lichaamstaal), maar ook op wat hij voelt (stemming, intenties). Dit maakt de hond tot een uitstekende en gevoelige co-coach.De speelse, soms confronterende maar altijd oprechte feedback van mij en de hond zorgen ervoor dat je ervaringen opdoet die je blikveld veranderen of verbreden.

Tijdens de sessie waarin je door mij gecoacht wordt let ik ook op hoe de hond op jou reageert. Ook zet ik oefeningen of opdrachten die je met de hond uitvoert in om te werken aan jouw vraag of doelstelling.

Het resultaat van deze manier van coachen zorgt ervoor dat vragen, blinde vlekken of manieren om je doel te bereiken, helder worden. De sessie is daardoor niet een gesprek dat bij blijft maar een ervaring die je opdoet en verder helpt.

Woorden blijven niet altijd hangen, de ervaring met de verkregen gevoelens wel.

Over Irene van Woerdekom

Ik ben Irene van Woerdekom (1975), woonachtig in Ede samen met mijn vriend, twee kinderen en hond (Boxer Poppy).

Na diverse omzwervingen, wist niet goed waar ik op mijn plek was, heb ik gekozen voor de opleiding Personeel en Arbeid. Ik ben aan de slag gegaan als HR-adviseur om zo een verbinding te vormen tussen medewerkers en de organisatie. Vanuit deze functie heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van medewerkers tijdens reorganisaties, vanuit verzuim situaties, bij conflicten en loopbaan- of opleidingsvraagstukken.

Het persoonlijke contact, iets voor iemand kunnen betekenen, heeft mij altijd veel voldoening gegeven. Om dit verder vorm te geven heb ik de opleiding Coach Foundation en Coach Practitioner doorlopen.

Na de opleiding kon ik direct aan de slag met het coachen van medewerkers en heb daardoor ervaring met een diversiteit aan coachvragen en coachklanten opgedaan.

Ik heb mij gespecialiseerd in coachen met inzet van de hond, waarvoor ik de opleiding ‘spiegelen met honden' bij Take the Leash heb doorlopen.

Ik ben opgegroeid met honden, veelal boxers. en was als kind al in de weer met het uitlaten, verzorgen en spelen met de hond. Als volwassene kon ik niet wachten totdat ik zelf een hond in huis kon nemen. Dat moest natuurlijk ook een Boxer worden. ……..

Hierdoor heb ik mijn passies kunnen verbinden: mensen begeleiden en een bijdrage kunnen leveren aan de stappen die zij maken, met inzet van de hond in de natuur.

Poppy

Poppy is een Boxer teefje (2013) met een zacht karakter. Ze kijkt graag eerst de kat uit de boom, maar laat dan haar enthousiaste en energieke kant zien. Poppy is goed van vertrouwen en heeft geduld, maar kan ook duidelijk haar grenzen aangeven. Als co-coach is zij in staat om met haar zachte blik duidelijkheid te geven en zorgt zij vaak voor een stukje humor in de coachsessie.


Hondenblik

De Ruyterstraat 25
6712DR Ede

Hondenblik, persoonlijke coaching met inzet van de hond