(Systemische) Paardencoaching en eco coach

SDM horses | Paardencoaching Gelderland
Ede, Nijmegen, Arnhem, Lunteren en op lo

(Systemische) Paardencoaching is een effectieve manier van het coachen van mensen of teams met behulp van een paard met weinig woorden. Het paard is hierbij de indicator. Het geeft inzicht in non-verbale communicatie.

Paarden zijn wonderbaarlijk goed in staat om een coachee (weer) in zijn/haar eigen authentieke kracht te krijgen. Oftewel op z’n oer-Hollands: “Gewoon met beide benen op de grond, dus jezelf mogen en laten zijn”.

(Systemische) Paardencoaching is een effectieve manier van het coachen van mensen of teams met behulp van een paard met weinig woorden. Het paard is hierbij de indicator die aangeeft en inzicht geeft aan de coachee of het team van zijn bewuste of onbewuste non-verbale communicatie.

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin coachees vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies. Naast systemisch paardencoach ben ik ook gecertificeerd ECO-coach. Dit is een innovatieve manier van coaching voor (top) sporters, ruiters en bedrijven die ook in combinatie met paardencoaching gegeven kan worden.
 

SDM horses beschikt over ludieke locaties in Gelderland, Nijmegen, Ede, Arnhem, Veluwe enz. waar ook mogelijkheden zijn voor een lunch, high-tea, diner, overnachting en rustige vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. Tevens hebben wij connecties met collega coaches en trainers die zonder paarden werken. Deze kunnen prima tijdens een  worden ingepland. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Over Margien Wouters

Ik ben Margien Wouters en ik vind niets zo geweldig als mensen begeleiden in een proces van ontwikkeling en groei, zodat men zo vrij als een vogel door het leven kan gaan en daarbij volledig gebruik kan maken van zijn kwaliteiten en talenten. Echt je eigen passie pad vanuit je hart volgen, dat is wat ik stimuleer. Dit doe ik door samen met de coachee op zoek te gaan naar de unieke parels die iemand bezit. Op deze weg komen we vaak hobbels, blokkades en wellicht trauma’s tegen. Met deze blokkades wordt de coachee liefdevol geconfronteerd door de paarden en ik zorg dat het proces op een rustige en geheel eigen wijze wordt begeleid stapje voor stapje in een ieders eigen tempo voorbij bijvoorbeeld de schaamte en de angst. Tevens vertaal ik de “taal” van de paarden of andere dieren en leer ik mensen om dit zelf te gaan ervaren en vooral te voelen. Doordat ik zelf en mijn paarden extreem hooggevoelig zijn kunnen we voelen waar deze laag wordt afgeschermd door het natuurlijke overlevingsmechanisme. Vaak spiegelen de paarden hier de weerstand, waardoor direct de kern wordt blootgelegd. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens kan voelen, een hart vol liefde heeft en ook een stel hersens om mee te denken. Door middel van het zelf oplossende en zelfsturende vermogen en jouw unieke basis kan hiertussen balans ontstaan en de energie stromen zodat je werkelijk in je authentieke kracht kan gaan staan.


SDM horses | Paardencoaching Gelderland


Ede, Nijmegen, Arnhem, Lunteren en op lo

(Systemische) Paardencoaching en eco coach