Yin- , Stoel- en Deugdenyoga, Wandelcoaching met paarden | Ede

EAC Out of the box biedt workshops/ cursussen, paardencoaching en yoga. Allen gericht op bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en het creeëren van rust en balans. De deugden lopen als rode draad hier door heen. Zij helpen je krachten te leren kennen, in te zetten en hierdoor een positievere kijk te ontwikkelen op jezelf en op de mensen om je heen. "Be who you want to be!"

Activiteiten:

  • Yinyoga, Stoelyoga en Deugdenyoga
  • Wandelcoaching met paarden 
  • Gecertificeerde 2-daagse Basiscursus Deugden
  • Gecertificeerde 2-daagse Paard & Deugd
  • Workshop Yoga en Paard
  • Yoga en Fibromyalgie 

Zie verder de website van eac-outofthebox

Over Lian Kingma | Ede

Mijn naam is Lian Kingma. Geboren in 1967. Getrouwd en moeder van 2 lieve jongens. 

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam geweest in de gezondheidszorg als verpleegkundige, opleider, trainer en adviseur. Uiteindelijk ben ik 32 jaar werkzaam geweest binnen Zorg & Welzijn. Dankbaar voor de rijke ervaring die ik hier heb opgedaan.

In de laatste jaren merkte ik echter dat ik vast begon te lopen, het werk gaf mij niet meer de voldoening die ik zocht en nodig had. Het werk koste mij meer energie dan dat ik nog had. In die tijd kreeg ik de diagnose fibromyalgie.

Ik dreigde in een gat te vallen. Om dit te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar waar ik wel gelukkig van zou worden. Naar dat wat mij weer energie zou geven. Deze zoektocht heeft een aantal leerzame en intensieve jaren opgeleverd.

Allereerst ben ik de opleiding tot paardencoach gaan doen. Ik zag het als kans om de liefde die ik al van jongs af aan voor paarden heb, te combineren met het begeleiden van mensen. In deze opleiding leerde ik op een heel andere manier naar paarden, anderen en naar mijzelf te kijken. Maar het was nog niet genoeg.

Verder zoekend kwam ik in aanraking met het Deugdenproject en liet ik mij opleiden tot docent Deugdenyoga. Het Deugdenproject en deze yoga opleiding leerde mij nog dieper naar mijzelf te kijken. Bewust te worden van mijn krachten en op welke wijze ik deze in kon zetten. Ik ontdekte de diepe betekenis van de deugden en kreeg hierdoor een positievere kijk op het leven, op mijzelf en op anderen. De deugden en zijn 5 – strategieën werden een rode draad in mijn leven. Gemotiveerd om dit ook aan andere over te brengen liet ik mij opleiden tot begeleider van het Deugdenproject.

In 2017 heb ik de opleiding tot Yin yogadocent gevolgd. Als natuurliefhebber sprak deze vorm van yoga mij direct aan. En omdat het vooral gericht is op het bindweefsel, mindfulness en balans hoopte ik dat dit helpend zou kunnen zijn bij fibromyalgie. In 2018 heb ik mij gespecialsieerd in Stoelyoga en geef met passie deze vorm van yoga aan ouderen.

Al deze kennis en ervaringen hebben mij uiteindelijk richting gegeven. De activiteiten die ik aanbied geven mij energie, maar ook rust en balans. En dit is wat ik ook jou wil bieden.

Goed voor jezelf te zorgen, je Yin en Yang in balans, een moment voor jezelf te gunnen, genieten van de natuur, een positieve blik op jezelf en je omgeving. Van alles een beetje, gewoon out of the box!


Foto 1 Lian Kingma Foto 6 Lian Kingma Klik om te vergroten

eac - out of the box
Lian Kingma


Professionals in de categorie Yoga

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Homeopathie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Therapie (diverse) Traumatherapie Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Ede