Begeleiding bij lichamelijke klachten, ziekte processen en uiteenlopende levensvragen | Ederveen

Lichamelijk terugkerende en blijvende klachten kunnen een enorme invloed hebben op ons dagelijks bestaan. Op ons denken, reageren (acties), voelen en handelen. Dikwijls zitten we er zo vast in dat we er niet meer uit kunnen komen. De manier waarop we het in stand houden is een gewoonte geworden. We hebben allemaal zo onze blinde vlekken, maar ook de on-wetendheid in hoe we dit kunnen oplossen. Het goede nieuws is dat de oplossing eigenlijk heel simpel is en veel dichterbij ligt dan je denkt. Namelijk in je eigen gedachten over het onderwerp. Je kunt helpende en niet helpende gedachten hebben. Gedachten die je kunt hebben over een behandeling of operatie of over de klachten die je houdt ondanks medicatie of behandeling. De gedachten die je kunt hebben als je opziet tegen een vakantie, een gesprek of activiteit. In conflicten met anderen, bij de moeilijke en minder moeilijke keuzes die je moet of wil maken in je leven. Gedachten over het gedrag van je kind of je partner. Over alle mogelijke problemen die je in je leven ervaart. Het mooie is dat de oplossing op alle facetten van je leven  toepasbaar is. Door helpende gedachten te hebben kun je betere keuzes maken en betere keuzes leiden tot een beter resultaat. Het geeft je het gevoel meer grip te hebben op je leven.

Wil jij uit de cirkel stappen die je zo gevangen houdt?

Je ongemakkelijke gewoonten of gevoelens waar je eigenlijk veel last van hebt?

Voel je welkom!

Met liefde, Bernette

 

Over Bernette van der Spek | Ederveen

Mijn hele leven ben ik op zoek geweest naar ze zin en onzin van het leven. Wie ben ik en wat doet ertoe voor mij? Hoe breng ik mij zelf tot uitdrukking? Nieuwschierig en leergierig als ik ben, altijd opzoek naar meer, dieper en alle mogelijkheden benuttend. Wat en waarom ervaar ik onderscheid tussen mij en de rest? Diverse studies gedaan een heel veel boeken verder (internet stond nog in zijn kinderschoenen)  kwam de openbaring niet de enige te zijn en helemaal niet afwijkend van anderen. Een gedachte die ik lang met me mee had gedragen. Maar dat wetende rees de vraag: hoe dan wel, hoe zorg ik ervoor dat ik verbinding ga ervaren en geen afgescheidenheid met mijzelf maar ook niet met de wereld om mij heen? In alles dat ik onderzocht was ik mijn eigen case-study; tot op het bot door het stof. Dit deed ik niet alleen, maar samen met studie genoten en gelijk gestemden. Want dit kun je doodeenvoudig niet alleen, wij allemaal niet. We zijn sociale wezens; ook ik die er ooit van overtuigd was een einzelgänger te zijn. Dat laatste ben ik namelijk helemaal niet, ontdekte ik op mijn voetreis door de bergen van Nepal.

In mijn jaren lange werk als verpleegkundige heb ik veel mensen zien en voelen lijden. Niet alleen lichamelijk, ook emotioneel. Mijn handen jeukten ervan, niet alleen spreekwoordelijk maar ook echt letterlijk!! Totdat op enig moment Reiki op mijn pad kwam. Nadat ik mijn sceptische overtuigingen achter me kon laten begon ik de 3-jarige opleiding tot Holistisch  Reiki therapeut. Hoe helend deze zachte aanraking is blijkt uit de vele ervaringen. Ik volgde een aantal jaar trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Met daarin vele methodieken die behulpzaam kunnen zijn. Intussen ben ik mij ook aan het verdiepen in voeding. Omdat ik ervaar, en het blijkt uit studies, dat alles wat je tot je neemt ook zijn invloed heeft op hoe je je voelt.

Vanuit mijn ervarings-deskundigheid en alle kennis die ik heb opgedaan, ervaar ik het als mijn taak anderen te begeleiden bij hun zoektocht en proces naar heling op alle niveaus. Lichamelijk, fysiek, emotioneel en spiritueel. Een taak die ik met liefde en dankbaarheid aanvaard.

Alles begint bij jezelf.

As you do anything, is how you do everything (Zoals je iets doet, zo doe je alles. vert.)


Foto 2 Bernette van der Spek Foto 3 Bernette van der Spek Klik om te vergroten

De Inspiratie Tuin
Bernette van der Spek


Professionals in de categorie Coaching - Lifecoaching

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Relatietherapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga
Bewust Ede
Bewust Ede

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!