Toolkids Praktijk voor Kindercoaching Ede | Ede

Wat is kindercoaching?

Kinderen komen wel eens in een situatie terecht die ze als moeilijk ervaren.

Soms zijn er leerproblemen, of heeft er een gebeurtenis plaatsgevonden die het kind moeilijk kan verwerken. Ook kan het onduidelijk zijn waarom uw kind niet lekker in zijn vel zit. Dit kan u als ouder een machteloos gevoel geven.

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende begeleidingsvorm van zowel kinderen als hun ouders. Als kindercoach help ik uw kind bij de zoektocht naar zijn of haar talenten, eigenwaarde en zelfvertrouwen, maar ook naar de oorzaak voor de problemen die uw kind ervaart.

Samen met uw kind kijk ik welke vaardigheden het nodig heeft om grip te krijgen op zijn of haar situatie. Kinderen geven vaak op hun eigen manier aan wat hun probleem is. De kracht van een kindercoach is om dit te begrijpen en te vertalen naar een oplossing.


Hoe werkt de Toolkids methode?

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te beoordelen wat Toolkids voor uw kind kan betekenen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

 

Wanneer u besluit om met Toolkids verder te gaan, ontvangt u een intakeformulier. Dit vult u in en stuurt u op naar Toolkids. Hierna wordt een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek gaan wij de juiste hulpvraag vaststellen.  Ook leg ik hierin de door mij gehanteerde werkwijze uit.

 

Na het intakegesprek start het coachtraject. De sessies zullen plaatsvinden in de praktijd van Toolkids. De sessies, die ik samen met uw kind zal hebben, duren ongeveer een uur. Met hem of haar bepaal ik de juiste werkwijze. Met behulp van verschillende spelvormen gaan wij op zoek naar de juiste oplossing.

 

De hulpvraag en het verloop bepalen hoeveel sessies uw kind nodig zal hebben.

Na vijf sessies plan ik samen met de ouders een evaluatiegesprek. Hierin bespreken we de ontwikkeling van uw kind en hoe het coachingstraject tot nu toe verlopen is. Mocht het noodzakelijk zijn, dan kunnen we er nog een aantal sessies aan vast koppelen.

Over Joke Kleyweg | Ede

Mijn naam is Joke Kleyweg. Ik ben getrouwd en moeder van 2 volwassen dochters. Ik heb ruim 25 jaar gewerkt in het (basis)onderwijs. Dit heb ik met veel toewijding en plezier gedaan.

 

Zowel op school als in mijn omgeving zag ik steeds vaker kinderen die in het dagelijks leven tegen problemen aanlopen.

Dit kan zijn op leergebied, maar ook op het sociaal emotionele vlak. Graag wil ik iets voor deze kinderen betekenen.

 

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, de opleiding kindercoach bij BGL* en het volgen van een aantal cursussen en workshops, beschik ik over voldoende tools om kinderen een stuk op weg te helpen, zodat ze weer vol vertrouwen en met plezier in het leven staan.


Foto 1 Joke Kleyweg Klik om te vergroten

Toolkids
Joke Kleyweg


Professionals in de categorie Coaching - Kindercoaching

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Relatietherapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga
Bewust Ede
Bewust Ede

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!