Theater & psychodrama Spelen met verhalen | Ede

In mijn praktijk ‘Z-in-gesprek’ (praktijk voor (Zelf-)onderzoek, onderwijs en coaching/consultancy) geef ik zowel individuele als groeps-begeleiding. Ik  organiseer ook theatervoorstellingen als speciale vorm van coaching. Samen onderzoeken we na deze  voorstelling de betekenis van een bepaald thema voor ons eigen leven.

Over Ina ter Avest | Ede

Ik ben geboren in Uithuizermeeden, en opgegroeid in de textielstad Enschede. Met mijn man heb ik enkele jaren in het Islamitische Noorden van Nigeria gewoond. Samen zijn wij de ouders van zes kinderen en de grootouders van elf kleinkinderen.

Ik ben opgeleid als Cultuur- en Godsdienstpsycholoog bij prof. dr. Jan van der Lans, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben in 2003 aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd bij prof. dr. Trees Andree. Mijn promotie-onderzoek betrof de ontwikkeling van het godsconcept van leerlingen in een interculturele en interreligieuze onderwijscontext.

Ik heb me geschoold in de theorie en werkwijze van het Meerstemmig Zelf (Dialogical Self Theory en Zelf Kennis Methode). Ik heb deze scholing uitgebreid met een opleiding tot psychodramatherapeut.

Vanaf 2001 heb ik een eigen coaching en consultant praktijk ‘Z-in-gesprek’.

De theorie van het Meerstemmig Zelf en de Zelf Kennis Methode vormen een belangrijke theoretische inspiratie voor mijn coaching en consultant activiteiten, evenals praktische werkvormen op het gebied van psychodrama .

Op de VU in Amsterdam werkte ik van 2004 – 2014 als godsdienst-pedagoge. Als lector ben ik van 2004-2008 werkzaam geweest aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden, en van 2010-2014 in het lectoraat ‘Onderwijs en Levensbeschouwing’ aan Hogeschool Inholland.

Van 2000 - 2015 heb ik nauw samen gewerkt met prof. dr. Cok Bakker in de Utrechtse Adviesgroep voor Identiteit, Levensbeschouwing en Onderwijs.

Interessegebied

In mijn onderzoek staat ‘identiteit(sontwikkeling’ centraal: identiteit van leerlingen, leerkrachten en docenten, en van scholen en organisaties in een interculturele en interreligieuze context. De constructie van geneer-identiteit en een hybride identiteit neemt daarin een speciale plaats in.

In mijn onderzoek, zowel als in mijn privé praktijk ‘Z-in-gesprek’, als de samenwerking met anderen, ben ik steeds op zoek naar de verbinding tussen het persoonlijke en het professionele verhaal – zowel van de persoon individueel als van personen in team-verband. In mijn publicaties is die afwisseling in focus zichtbaar. De theorie van het Meerstemmig Zelf vormt één van de theoretische kaders waardoor ik mij in mijn praktijk en in mijn onderzoeksactiviteiten laat inspireren.


Foto 2 Ina ter Avest Klik om te vergroten

Z-in-Gesprek
Ina ter Avest


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Relatietherapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga
Bewust Ede
Bewust Ede

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!