Rouw- en verliesbegeleiding | Ede

Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat aan kinderen (vanaf 7/8 jaar) en volwassenen die te maken krijgen met een ingrijpend verlies. Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en de verlieservaring die dit met zich mee brengt. Ook is deze hulpvorm geschikt voor kinderen die te maken krijgen met een verlies naar aanleiding ziekte of overlijden. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier.

De geboden hulp is altijd op maat. De hulp kan onder andere bestaan uit:

  • Ambulante jeugdhulp bij verlies
  • Therapie bij verlies
  • Mediation na verlies (niet-financieel)
  • Kindgesprek tijdens scheiding
  • Groepsaanbod na verlies
  • Consultatie & scholing voor professionals over Verlies en Rouw

Meer info via maatwerkbijverlies/diensten

Maatwerk bij Verlies heeft contracten afgesloten met verschillende gemeenten. Zo ook met de gemeente Ede. Voor inwoners van de gemeente Ede geldt dat zij met een verwijzing van de huisarts, het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) of het wijkteam een complete vergoeding krijgen voor kosten van ambulante jeugdhulp. Een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering via veel zorgverzekeraars is vanaf medio maart 2019 mogelijk.

Over Maurits Groot Kormelink | Ede

In mijn eigen praktijk werkzaam als Psychosociaal Verlies- en Rouw therapeut en Mediator gespecialiseerd in Familiemediation. 
Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in mediation en begeleiding bij verlies en rouw. Vanuit mijn expertise heb ik geleerd dat het mijn kracht is om de mens en diens ideeën centraal te stellen en vanuit daar te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Gesprekken voer ik zowel vanuit mijn praktijk in Ede als ambulant in de regio (ingekocht door 15 gemeenten).
Al langere tijd zet ik mij in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. In het verleden deed ik dit door input te geven aan de hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. Op dit moment doe ik dit door scholing te geven aan sociaal professionals over Kind, Rouw en Scheiding.

Agenda Maatwerk bij Verlies


Foto 1 Maurits Groot Kormelink Foto 2 Maurits Groot Kormelink Foto 3 Maurits Groot Kormelink Foto 7 Maurits Groot Kormelink Klik om te vergroten

Maatwerk bij Verlies
Maurits Groot Kormelink


Professionals in de categorie Rouw- en verliesbegeleiding

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Craniosacraal therapie Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Homeopathie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Therapie (diverse) Traumatherapie Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Ede