Rouw- en verliesbegeleiding (voor jeugd en gezin) | Ede

Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en de verlieservaring die dit met zich mee brengt. Ook is deze hulpvorm geschikt voor kinderen die te maken krijgen met een verlies naar aanleiding ziekte of overlijden. De hulp vindt thuis, op school of op de praktijk plaats (in overleg).

De geboden hulp is altijd op maat. De hulp kan onder andere bestaan uit:

 • Coaching voor kinderen bij verlies vanaf 7-8 jaar (bijvoorbeeld na scheiding of overlijden)
 • Een individuele versie van ‘!JES het brugproject’ voor kinderen en ouders
 • Individuele coaching voor ouders bij verlies (bijvoorbeeld na scheiding of overlijden)
 • Stiefgezincoaching voor samengestelde gezinnen
 • Bemiddelingsgesprekken voor gescheiden ouders

Maatwerk bij Verlies heeft contracten afgesloten met verschillende gemeenten. Zo ook met de gemeente Ede. Voor inwoners van de gemeente Ede geldt dat zij met een verwijzing van de huisarts, het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) of het wijkteam een complete vergoeding krijgen voor kosten van ambulante jeugdhulp.

Over Maurits Groot kormelink | Ede

Mijn naam is Maurits Groot Kormelink en ik ben psychosociaal verlies- en rouw therapeut, mediator gespecialiseerd in familiemediation, en gecertificeerde trainer ‘!JES het brugproject’. Daarnaast Master of Social Work met een brede ervaring in het sociale veld.

Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in mediation en begeleiding bij verlies en rouw. Vanuit mijn expertise heb ik geleerd dat het mijn kracht is om de mens en diens ideeën centraal te stellen en vanuit daar te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Gesprekken voer ik zowel vanuit mijn praktijk in Ede als ambulant in de regio. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega-professionals.

Al langere tijd zet ik mij in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. In het verleden deed ik dit door input te geven aan de hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. Op dit moment doe ik dit door scholing te geven aan sociaal professionals over Kind, Rouw en Scheiding. Dit doe ik onder meer voor AMV-opleidingen.

Als professional ben ik geregistreerd in het MfN-register en het Kwaliteitsregister Jeugd van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen. Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie.

Relevante opleidingen:

 • Master’s degree, Social Work (MSW). Amsterdam University of Applied Sciences
 • Bachelor’s degree, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (BSW). Hogeschool Utrecht
 • Post- Bachelor’s degree, Mediation. Therra Opleidingen (Erkende basisopleiding mediation – MfN)
 • Post- Bachelor’s degree, specialisatie Opleiding Familiemediation. Lenaerts-Meers Opleidingen (Erkende opleiding familiemediation – MfN)
 • Post- Bachelor’s degree, Rouwbegeleidingskunde (tm 2019). University of Applied Sciences Utrecht – Hogeschool Utrecht
 • Ontwikkelings- en kinderpsychologie / Ontwikkelingspsychologie (tm 2020). Open Universiteit

Agenda Maatwerk bij Verlies


Foto 1 Maurits Groot kormelink Foto 2 Maurits Groot kormelink Foto 3 Maurits Groot kormelink Klik om te vergroten

Maatwerk bij Verlies
Maurits Groot kormelink


Professionals in de categorie Rouw- en verliesbegeleiding

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Homeopathie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Massage Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Psychotherapie Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Sociaal ondernemen Sport en Beweging Therapie (diverse) Traumatherapie Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Ede

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Ede