Rouw- en verliesbegeleiding | Ede

Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat aan kinderen (vanaf 7/8 jaar) en volwassenen die te maken krijgen met een ingrijpend verlies. Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw. Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een relatie, het verliezen van gezondheid, het verliezen van je baan of als kind over de scheiding van ouders. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier.

De geboden hulp is altijd op maat. De hulp kan onder andere bestaan uit:

  • Ambulante jeugdhulp bij verlies
  • Therapie bij verlies
  • Mediation na verlies (niet-financieel)
  • Kindgesprek tijdens scheiding
  • Groepsaanbod na verlies
  • Consultatie & scholing voor professionals over Verlies en Rouw

Maatwerk bij Verlies heeft contracten afgesloten met verschillende gemeenten. Zo ook met de gemeente Ede. Voor inwoners van de gemeente Ede geldt dat zij met een verwijzing van de huisarts, het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) of het wijkteam een complete vergoeding krijgen voor kosten van ambulante jeugdhulp. Daarnaast is een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is via veel zorgverzekeraars mogelijk. 

Over Maurits Groot Kormelink | Ede

Mijn motto: Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. 

Na jarenlange ervaring in de zorg heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van hulpverlening bij verlies en rouw aan kinderen en volwassenen. Dit doe ik als Psychosociaal Verlies- en Rouwtherapeut en Mediator gespecialiseerd in familiemediation. De mens en diens ideeën staan centraal in de door mij geboden hulpverlening en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om te werken aan een duurzame oplossing voor alle betrokkenen.

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Ede, een praktijkruimte in Zeist en ambulant in de regio Midden Nederland. Om cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega-professionals.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. In het verleden deed ik dit door input te geven aan de hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. Tegenwoordig geef ik sociaal professionals consultatie en scholing over verlies en rouw. Het bieden van scholing doe ik onder andere via de Sociale Academie Utrecht.

Agenda Maatwerk bij Verlies


Foto 1 Maurits Groot Kormelink Foto 2 Maurits Groot Kormelink Foto 3 Maurits Groot Kormelink Foto 7 Maurits Groot Kormelink Klik om te vergroten

Maatwerk bij Verlies
Maurits Groot Kormelink


Professionals in de categorie Rouw- en verliesbegeleiding

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Homeopathie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Therapie (diverse) Traumatherapie Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Ede