Rouw- en verliesbegeleiding (voor jeugd en gezin) | Ede

Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en de verlieservaring die dit met zich mee brengt. Ook is deze hulpvorm geschikt voor kinderen die te maken krijgen met een verlies naar aanleiding ziekte of overlijden. De hulp vindt thuis, op school of op de praktijk plaats (in overleg).

De geboden hulp is altijd op maat. De hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Coaching voor kinderen over scheiding
 • Coaching voor kinderen bij verlies
 • Een individuele versie van ‘!JES het brugproject’ voor kinderen en oudersIndividuele 
 • scheidingscoaching voor ouders
 • Individuele coaching voor ouders bij verlies
 • Stiefgezincoaching voor samengestelde gezinnen
 • Bemiddelingsgesprekken voor gescheiden ouders

Over Maurits Groot kormelink | Ede

Mijn naam is Maurits Groot Kormelink en ik ben MfN-registermediator gespecialiseerd in familiemediation, Psychosociaal Therapeut Rouw- en Verliesverwerking (met name gericht op rouw na scheiding) en gecertificeerde trainer ‘!JES het brugproject’. Daarnaast Master of Social Work met een brede ervaring in het sociale veld. Tot voorkort was ik naast mijn werzaamheden voor de praktijk ook werkzaam als maatschappelijk werker gespecialiseerd in jeugd en gezin en echtscheiding. En ook betrokken bij de ontwikkeling van het vak door structureel input te geven aan de hogeschool.

Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in mediation en verliesverwerking. Vanuit mijn expertise heb ik geleerd dat het mijn kracht is om de mens en diens ideeën centraal te stellen en vanuit daar te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Vanuit mijn praktijk in Ede werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega professionals om mijn klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Als professional ben ik geregistreerd in het MfN-register en het Kwaliteitsregister Jeugd van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen. Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie.

Relevante opleidingen:

 • Master’s degree, Social Work (MSW). Amsterdam University of Applied Sciences
 • Bachelor’s degree, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (BSW). Hogeschool Utrecht
 • Post- Bachelor’s degree, Mediation. Therra Opleidingen (Erkende basisopleiding mediation – MfN)
 • Post- Bachelor’s degree, specialisatie Opleiding Familiemediation. Lenaerts-Meers Opleidingen (Erkende opleiding familiemediation – MfN)
 • Post- Bachelor’s degree, Rouwbegeleidingskunde (tm 2019). University of Applied Sciences Utrecht – Hogeschool Utrecht

Foto 1 Maurits Groot kormelink Klik om te vergroten

Maatwerk bij Verlies
Maurits Groot kormelink

Bewust Ede
Ademtherapie Ayurveda Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Deeleconomie Dieren Energetisch werk Homeopathie Kinderen-Ouders Kunst Lichaamsgerichte Therapie Massage Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Psychotherapie Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Winkels Yoga Zelfrealisatie

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Ede