Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Interactieve Lezing: Eenzaamheid en Alleen zijn
VR 19 oktober | 20.00-21.30 uur | Ede

graag aanmelden, plaatsen beperkt
15,00 | elke 3e vrijdag van de maand


Eenzaamheid & alleen zijn


We kennen eenzaamheid, de angst, de ellende, de echte angst van een geest die zich bewust is van zijn eigen eenzaamheid. Dat kennen we allemaal. Of niet soms? Die toestand van eenzaamheid is niemand vreemd.
Wanneer de geest zich bewust is van zijn eigen eenzaamheid, rent hij weg, gaat hij op de vlucht
 
Tenslotte is eenzaamheid een kwestie van isolatie, omdat de geest zich afzondert en zich van alle relaties, van alles afsnijdt. In die toestand kent de geest eenzaamheid, en als de geest zich daarvan bewust is en zonder te veroordelen niet probeert te ontsnappen, dan ondergaat die eenzaamheid beslist een ingrijpende verandering.
 In dat alleen-zijn zit geen angst. De geest die zich eenzaam voelt omdat hij zich door allerlei activiteiten heeft geïsoleerd, is bang voor die eenzaamheid. Maar als er gewaarzijn is waarbinnen geen voorkeur wordt uitgesproken - wat wil zeggen zonder te veroordelen - dan is de geest niet meer eenzaam maar in een toestand van alleen-zijn zonder verwording, zonder afzondering van zichzelf. Je moet alleen-zijn, dat alleen-zijn moet er zijn, in die betekenis.
Eenzaamheid is een toestand van teleurstelling, alleen-zijn niet, en alleen-zijn is niet het tegengestelde van eenzaamheid.
 

Informatie + Aanmelden » Lotus4health | Marian Coelet

lotus4health.com

Lotus4health
Paul Gabrielstraat, 54
Ede

Marian Coelet
0642334465/0642334465
marian.therapeute AT gmail DOT com

Meer agenda van Lotus4health